Missä Suomessa voi harrastaa agilitya?

Koira-agilityyn
tammikuu 23, 2018

 

Agility on lajina kasvanut vuosi vuodelta enemmän ja harrastajia tulee jatkuvasti lisää. Suomen Agilityliiton mukaan varsinkin alkeiskursseja järjestetään jatkuvasti, mutta ohjaajista on enemmän pulaa kuin halukkaista osallistujista. Suomen Agilityliitto eli SAGI tarjoaa sivuillaan runsaasti tietoa siitä, missä ja milloin järjestetään esimerkiksi alkeiskursseja ja edistyneempää koulutusta koirille ja agilityharrastajille.

Lähes kaikki Kennelpiirit järjestävät tapahtumia agilityn osalta ympäri vuoden. Kennelpiirejä on Suomessa 18 kappaletta, aina Uudenmaan Kennelpiiristä Lapin Kennelpiiriin. Siinä missä Suomen Agilityliitto SAGI järjestää viralliset kilpailut ja esimerkiksi karsintakilpailut maajoukkueeseen pääsyyn, paikalliset seurat, piirit ja yhdistykset järjestävät muuta oheistoimintaa agilitya harrastaville. Eri seuroilla on myös paljon eri treenikenttiä ja toimintaa eritasoisille harrastajille – esimerkiksi Helsingin seudun Kennelpiiri on jakanut vuoden Agilitykoira -palkintoja ja järjestänyt epävirallisia kilpailuja sekä koulutuksia ja ohjausta.

Suomen Agilityliiton sivuilla on listattu myös paljon eri jäsenseuroja, joita on noin 260 eri puolilla Suomea. Seuran aktiivisuus riippuu seuran jäsenten omasta toiminnasta ja aktiivisuudesta.

Kennelliitto tekee aktiivista yhteistyötä Suomen Agilityliiton kanssa. Jo kilpailuun osallistumisen ehtona on se, että koira on rekisteröity Kennelliittoon. Kennelliiton sivuilta löytää myös tietoa paikallisista järjestöistä ja niiden ympärivuotisesta toiminnasta. Jäsenseuroja ovat myös eri roduille tarkoitetut seurat, esimerkiksi Labradorinnoutajakerho Ry.

Ottamalla yhteyttä oman lähialueen seuraan tai suoraan SAGI:in saa parasta tietoa, missä agilitya voi harrastaa ja harjoitella.

culture