Rahoita agilityharrastus Rahalaitoksen lainalla

Koira-agilityyn
toukokuu 25, 2021

Agilityharrastus on oivallinen koiran ja sen omistajan välistä yhteyttä lisäävä harrastus, joka tekee koiraperheen elämästä entistä monipuolisempaa! Kun harrastus vie mennessään, se onkin sitten menoa ja myös rahaa saattaa upota yllättävän paljon! Jos sinusta tuntuu, ettet saa yksin tarvittavia varoja kasaan, tutustu Rahalaitoksen tarjoamiin lainoihin. Jos sinulle on jo ehtinyt kertyä useita erillisiä lainoja agility- ja koiraharrastuksesi myötä, kannattaa tutustua Rahalaitoksen tarjoamaan mahdollisuuteen yhdistää vanhat lainat yhdeksi yhdistelylainaksi. Voit näin säästää yllättävän paljon rahaa, kun maksatkin useiden lainojen kulujen sijaan jatkossa vain yhden lainan kulut. Samalla voit säästää yllättävän paljon aikaa ja vaivaa – ja alentaa stressitasoasi! Yhdistelylaina voikin tuoda monissa tilanteissa yllättävän paljon joustavuutta koiraperheen arkeen!

Menoeriä agilitya harrastavassa koiraperheessä

Haluat ehkä hankkia oman agilityradan kotipihallesi, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman helppoa ja onnistuisi juuri silloin, kun sinulle ja koirallesi parhaiten sopii tai ehkä haluat osallistua erilaisiin agility-tapahtumiin ja -kilpailuihin ympäri Suomen tai jopa ulkomailla. Jotta koirasi voisi matkustaa ja osallistua kisoihin, tulee sillä tietysti olla rokotukset kunnossa ja ulkomaan matkoilla myös oma passi. Myös tähän uppoaa rahaa – puhumattakaan siitä, mitä etenkin suurikokoisen koiran ylläpitäminen maksaa!

Jossakin vaiheessa aktiivisen koiranomistajan ja agilityharrastajan budjetti saattaakin venyä ja paukkua siinä määrin, että lainan ottaminen on ajankohtaista. Lainaa ei kuitenkaan pidä rynnätä ottamaan ensimmäiseltä luotonantajalta, vaan erilaiset lainatarjoukset kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa! Rahalaitos hoitaa tämän prosessin näppärästi koiranomistajan puolesta.

Kuinka Rahalaitos voi auttaa agilityharrastuksen rahoittamisessa?

Voidaksesi aloittaa lainojen kilpailutuksen mahdollisimman näppärästi surffaa suoraan https://www.rahalaitos.fi -sivustolle. Valitse tarvitsemasi lainasumma, joka voi olla 500 eurosta aina 70 000 euroon sekä toivomasi lainan laina-aika, joka voi olla yhdestä vuodesta kahdeksaan vuotta. Sivuston kätevä lainalaskuri auttaa sinua samalla arvioimaan tulevan lainasi kuukausierän suuruutta. Jos tarvitset lainaa esimerkiksi 11 000 euroa ja valitset lainan laina-ajaksi viisi vuotta, antaa laskuri lainasi kuukausierän alustavaksi arvioksi 227 euroa kuukaudessa.

Mieti jo tässä vaiheessa, kuinka kuukausierä mahtuu kuukausibudjettiisi ja jääkö siihen lainan takaisinmaksun jälkeenkin riittävästi liikkumavaraa yllättäviinkin tilanteisiin. Koiraperheissä yllättäviä tilanteita saattaa tulla esimerkiksi koiran sairastuttua tai esimerkiksi loukkaannuttua metsälenkillä tai agilityradalla. Toisaalta lainaa on mahdollista hakea Rahalaitoksen kautta myös rakkaan lemmikin tärkeisiin eläinlääkärikuluihin.

Vanhojen lainojen yhdistäminen tuo joustavuutta koiraperheen arkeen

Sinulla on myös mahdollisuus yhdistää tarvittaessa vanhoja lainojasi Rahalaitoksen avulla. Rastita tässä tapauksessa lainahakemuksen yhdistelylainaa koskeva kohta. Lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua säästämään rahaa esimerkiksi lainojen koroissa ja tekee lainojen takaisinmaksusta entistä helpommin hallittavaa, sillä yhdistelylainan myötä sinulla on maksettavana vain yhden lainan kuukausierät useiden erillisten kuukausierien sijaan. Näin saat talouteesi entistä enemmän joustavuutta ja usein jo lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään sen verran rahaa, ettei uuden lainan ottamiselle välttämättä enää olekaan tarvetta. Vertaile siis erilaisia vaihtoehtoja huolellisesti ammattitaitoisen Rahalaitoksen avulla ja valitse sinulle ja perheellesi parhaiten sopiva vaihtoehto!

culture